5 goede redenen om je bad te dumpen | Douche conversies

Loop door een onlangs gerenoveerde badkamer en je merkt misschien iets: het bad ontbreekt. Sterker nog, 60% van de huiseigenaren verkiest een douche boven een badkuip, volgens de Nationale Vereniging van Makelaars. Eens het middelpunt van talloze badkamerontwerpen, vinden veel huiseigenaren dat een traditioneel bad gedateerd en onderbenut aanvoelt. Om die reden worden onder meer meer huizen dan ooit opgewaardeerd met bad-naar-douche-conversies.

Vooral in huizen waar elke vierkante meter kostbaar is, kan het weggooien van het bad een geweldige oplossing zijn voor de perfecte volledige of zelfs gedeeltelijke badkamerrenovatie. Meer dan een simpele vervanging, moderne douches zijn een artistieke mix van vorm en functie. Prachtige ontwerpen en materialen, slip- en schimmelbestendige afwerkingen en een scala aan douchedeuropties zorgen ervoor dat douches meer spa-achtig dan utilitair aanvoelen.

Maar is deze trend om het bad met het badwater weg te gooien een slimme keuze voor jou? Hier zijn vijf redenen om te overwegen:

Reden #1 om het bad te dumpen: gemoedsrust

Voor meer volwassen volwassenen en mensen met beperkte mobiliteit kan het moeilijk zijn om in en uit een traditioneel bad te stappen. Een ombouw van bad naar douche is ideaal voor huiseigenaren die het comfort en de veiligheid van hun badkamer willen maximaliseren. In combinatie met moderne handgrepen en zitaccessoires zijn inloopdouches (zoals deze) veiliger en gemakkelijker toegankelijk en gemakkelijker te navigeren. Antisliptechnologie helpt het risico op onopzettelijk letsel te verkleinen, zodat u met meer vertrouwen in en uit de douche kunt stappen.

Reden #2 om het bad te dumpen: Onderhoud

Minder onderhoud betekent minder werk! De natte, vochtige omstandigheden in een badkamer maken het de perfecte voedingsbodem voor schimmel en meeldauw. In plaats van je weekend door te brengen met het schrobben van de badkamer, neem je wat van je vrije tijd terug door je oude badkuip te vervangen. Een nieuwe douche gebouwd met voegvrije, schimmelbestendige muurranden vermindert de hoeveelheid onderhoud die uw badkamer nodig heeft. Stelt u zich eens voor dat u nooit meer schimmel hoeft te voegen of weg te schrobben!

Reden #3 om het bad te dumpen: een spa-achtige ervaring

Moderne badkamers zijn meer dan alleen een utilitaire ruimte. In feite kan de privacy die een badkamer biedt, samen met nieuwe producten, designelementen en accessoires deze ruimte veranderen in een spa voor thuis waar u graag tijd doorbrengt.

Door een oud bad te vervangen door een strakke douche, ontstaat meteen de minimalistische sfeer van een dure spa. Luxe materialen zoals steen, hout of tegels maken de douche niet alleen functioneel, maar ook opvallend. De toevoeging van accessoires zoals naadloze zitbanken, frameloze douchedeuren en ingebouwde planken voegen een niveau van compromisloos gemak en stijl toe.

Upgrade je verlichting en voeg een mand met spa-benodigdheden toe, zoals geurende zeep, lotions en kaarsen voor een aromatherapie-ervaring waar je niet op kunt wachten om thuis te komen.

[Get 24 Design Tips for Your Bathroom from the World’s Most Luxurious Spas]

Reden #4 om het bad te dumpen: maximale ruimte

De gemiddelde badkamer heeft een voetafdruk van slechts 35-40 vierkante voet. In zo’n kleine kamer is elke vierkante centimeter waardevol onroerend goed. Het vervangen van een badkuip door een douche geeft huiseigenaren gemiddeld vijf vierkante meter aan ruimte terug. Dat is genoeg extra opbergruimte voor handdoeken, zeep, lotions en andere benodigdheden.

Als een toegevoegde bonus kan het vervangen van uw badkuip door een glazen douchecabine de illusie van ruimte creëren, waardoor uw badkamer groter lijkt dan hij is. Praat met een designprofessional om te zien wat uw beste opties zijn om de voetafdruk van uw badkamer optimaal te benutten.

Reden #5 om het bad te dumpen: meer rendement wanneer u uw huis verkoopt

Bijgewerkte badkamers staan ​​bovenaan het verlanglijstje van huizenkopers en inloopdouches blijven populair, vooral voor kopers met beperkte mobiliteit of die nadenken over veiligheidsbehoeften naarmate ze ouder worden. Volgens verbouwing‘s Cost vs. Value Report, een badkamerrenovatie in het middensegment heeft een 64% ROI. U hoeft geen complete badkamerrenovatie te ondergaan, maar een bad- en douche-update is een geweldig idee als u potentiële kopers wilt lokken.

Het ombouwen van bad naar douche wordt steeds populairder bij verbouwingen. Het is geen wonder; het weggooien van de traditionele badkuip ten gunste van een moderne, gemakkelijk te onderhouden, esthetisch aangename douche voegt waarde en ruimte toe aan een huis.

De mogelijkheid om uw nieuwe douche in dagen en niet in weken te ontwerpen en te installeren, is uniek voor het Re-Bath-proces. Door uw nieuwe douche op maat te laten passen in de ruimte waar uw bad zich bevindt, is uw badkamer zo kort mogelijk “in aanbouw”. Neem contact op met uw plaatselijke Re-Bath-showroom voor meer informatie over het ombouwen van bad naar douche.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Dominiquevereecke
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart