Voegt een bad of douche meer waarde toe aan een huis?

Als een andere stap in de Big Bathroom Shop-baden versus douche-riem, zijn we nog dieper in het debat gedoken en hebben we ons eigen onderzoek gedaan om te bepalen of een bad of een douche meer waarde toevoegt aan een huis.

Met het idee dat al is besproken in onze Bath Or Shower-blog, hebben we nu de mening van het Britse publiek over deze kwestie gepeild, en hebben we ontdekt welk percentage van de ondervraagden een badkuip als een essentieel thuisapparaat beschouwt en de antwoorden op andere belangrijke vragen.

Kan de waarde van een woning echt worden verhoogd of verlaagd op basis van de aanwezigheid van een eenvoudig bad, of het ontbreken daarvan?

Lees verder om onze bevindingen te zien en wat ze aangeven met betrekking tot baden en douchecabines die de kosten en verkoopbaarheid van een huis beïnvloeden.

Geven de meeste mensen de voorkeur aan baden of douches?

Milano Ballam Standaard bad met één uiteinde en badscherm en voorpaneel

Een eenvoudige manier om ons onderzoek te beginnen, was om vast te stellen of de meeste mensen eigenlijk de voorkeur gaven aan baden of douches in het algemeen. Natuurlijk is het zeer onwaarschijnlijk dat de 8,2% van de mensen die zeiden dat ze nooit een bad nemen, het ontbreken van een badkuip als een ‘dealbreaker’ zullen zien of dat het een nadelig effect heeft op de waarde van een eigendom.

Een veel groter deel van de ondervraagden was echter voorstander van een ontspannend bad. Hoewel 56,1% aangaf dat ze liever een douche namen dan een bad, was een behoorlijke 37,8% van de tegenovergestelde overtuiging.

Dat gezegd hebbende, hoewel een vrijstaande badkuip misschien geen prioriteit is in de badkamer voor dat bereik van bijna 40 procent, zou je op zijn zachtst gezegd kunnen verwachten dat zoiets als een douche een wenselijke eigenschap is.

Zeker, de ruimte voor een soort badkuip, zelfs als deze nog niet is gemonteerd, lijkt een sleutelfactor te zijn voor een aanzienlijk deel op basis van ons onderzoek.

Kunnen leefstijlfactoren een bad- of douchekeuze beïnvloeden?

Zelfs op een basisniveau is het eenvoudig te zien dat mensen ervoor kiezen om een ​​bad of douche te nemen voor verschillende doeleinden, en de beslissing kan van dag tot dag veranderen als ze gemakkelijk toegang hebben tot beide ondeugden.

Ons onderzoek ondersteunt het idee echter volledig en is slecht nieuws voor degenen die mogelijk op zoek zijn naar een woning waarin geen badkuip aanwezig is.

Een grote 68,9% van de ondervraagden legde uit dat een bad hen helpt te ontspannen, terwijl een meerderheid 56,9% verklaarde dat ze van warme baden genieten. Bovendien zei bijna een derde van de ondervraagden (28,9%) dat ze ervoor kozen om een ​​bad te nemen als ze zich gestrest voelen, terwijl 31,2% ‘tijd alleen’ noemde als reden om in bad te springen.

Met gegevens die het algemene idee ondersteunen dat baden een perfect middel zijn om te ontspannen en te ontstressen, is het redelijk om te suggereren dat ze door velen met een druk dagelijks werkschema als een essentieel onderdeel zullen worden beschouwd.

Inderdaad, 34,3% van de 25-34-jarigen gaf toe dat ze een bad namen als ze zich gestrest voelden, het grootste deel van alle leeftijdsgroepen. Dezelfde groep was de op één na meest responsieve (5,8%) op de vraag of ze ook ooit een bad hadden genomen tijdens hun lunchpauze, alleen verslagen door de 18-24 clan (7,8%). Kinderen, hè?

Worden douches als essentieel beschouwd?

Milano Nero zwarte schuifdeur douchewand met lade

Hoewel we tot nu toe veel over het bad hebben gesproken, is een van de belangrijkste redenen om dit te doen, omdat de veel kleinere vormgeving van douchesystemen ze een praktische toevoeging maakt voor vrijwel elk huis.

En ondanks al het bewijs dat we hebben gepresenteerd om te laten zien hoe cruciaal veel mensen baden zien, lijkt het erop dat douches nog steeds het voordeel hebben als het erop aankomt, in ieder geval in overeenstemming met onze steekproeven.

Een meerderheid van 56,1% gaf aan de voorkeur te geven aan het nemen van een douche boven een bad, terwijl 25,2% zei dat ze nooit ergens zouden wonen waar geen douchecabine zou zijn. Ter vergelijking: 19,2% weergalmde dezelfde gevoelens als het ging om badkuipen.

Dus, hoewel het verschil misschien niet enorm is, suggereert ons onderzoek dat douchen een prioriteit is in vergelijking met baden. Maar misschien wel het meest veelzeggend, zijn de resultaten die suggereren dat mensen het beste van beide werelden willen.

Bijna de helft van alle ondervraagden (44,9%) was het eens met de stelling dat “als ik naar een nieuwe woning kijk, een gescheiden bad en douche voor mij belangrijk is”. Vrijstaande badkuipen in het midden zijn toen nog steeds populair, evenals moderne douches.

Slechts 28,6% gaf een voorkeur aan voor traditionele badkamerstijlen bij het zoeken naar een nieuwe woning, terwijl 40,9% voorstander was van moderne badkamers.

Zijn baden of douches een waardevoller onderdeel van een woning?

In wezen kan de waarde van een eigendom op de een of andere manier worden bepaald door hoe wenselijk het is om te bezitten, voor hoeveel mensen.

En gezien het feit dat douches in vrijwel elk huis standaard zouden passen, en dat een behoorlijk aantal mensen de aankoop van een woning niet leuk zou vinden als er geen badkuip was, hebben baden waarschijnlijk het voordeel het meer waardevolle bezit.

Het populaire idee dat mensen beide componenten echt willen, is echter bevestigd door ons onderzoek, wat suggereert dat zolang er een bad ergens in huis is, de waarde van het onroerend goed niet mag worden aangetast.

Zoals eerder vermeld, bieden douchebaden een waardevolle combinatieoptie als ruimte schaars is in de hoofdbadkamer van het huis. En in gevallen waar een bad niet is geplaatst, kan het zelfs de moeite waard zijn om een ​​relatief goedkope installatieoptie te zoeken voordat het onroerend goed op de markt wordt gebracht. Bij een initiële uitgave van een paar honderd pond zou een toegevoegde waarde van een paar duizend aan de prijs kunnen worden gekoppeld, alleen al door de aanwezigheid van een bad.

Neem contact op met Big Bathroom Shop

Bekijk zeker de brede selectie van bad vs douche debat artikelen op de Big Bathroom Shop blog, of voor meer informatie of hulp en advies, aarzel niet om contact op te nemen met ons vriendelijke team.

U kunt ons bereiken door uw mening achter te laten in de opmerkingen hieronder, of neem contact met ons op via Instagram, Facebook of Twitter.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Dominiquevereecke
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart