9 redenen waarom je ‘s ochtends moet douchen

In het algemeen zijn er twee hoofdprofielen voor degenen die dagelijks douchen: mensen die ‘s ochtends onder de douche gaan en degenen die zich ‘s avonds liever reinigen.

Voor degenen die de neiging hebben om voor de laatste optie te gaan, hebben de belangrijkste redenen meestal betrekking op gevoelens van ontspanning en de hoop te ontspannen na een lange of stressvolle dag. De ochtenddouchers zijn meestal op zoek naar een verfrissende boost om de zintuigen wakker te maken en hun dag op een verkwikkende manier te beginnen.

Maar wegen de voordelen van de ene doucheroutine op tegen de voordelen van de andere?

De titel van onze blog heeft dit waarschijnlijk al aangegeven, en de rest van dit artikel zal de talrijke gezondheidsvoordelen behandelen die ochtendbuien lijken te onderscheiden …

1. Verbeterde huidconditie

Over het algemeen is douchen gunstig voor de gezondheid van de huid. Maar ochtenddouches worden juist als voordeliger beschouwd.

Inderdaad, een vroege douche nemen is een grotere hulp bij het bestrijden van acne, en ook in termen van het balanceren van de natuurlijke oliën op de huid.

2. Verlicht stress en angst

Vrouw die een douche neemt

Veel mensen ervaren het gevoel van stress en angst in de vroege ochtend, vaak gekoppeld aan het vooruitzicht van de veelheid aan taken die de komende dag zullen bevolken.

Een ochtenddouche biedt een uitstekend middel om deze stress aan te pakken, vooral in het geval van lauwe of koude douches, zoals in meer detail wordt uitgelegd op onze blog – Koude douche versus warme douche: wat zijn de voordelen?

Simpel gezegd, ochtenddouches garanderen dat je lichaam de zuurstof krijgt die het nodig heeft. Voldoende zuurstof in de hersenen helpt je om te ontstressen, hoe druk je dag ook is.

3. Verbeterde immuniteit

Man reinigt zichzelf onder de douche met gele spons

Het immuunsysteem kan worden versterkt door ochtenddouches, die het lichaam zullen stimuleren om nieuwe witte bloedcellen aan te maken. Deze cellen worden vervolgens gebruikt om ziektes te bestrijden.

Onze biologische klok vertegenwoordigt de reden voor dit proces dat zich alleen in belangrijke mate tijdens ochtendbuien voordoet.

4. Verlichting van hoest

Naast het verbeteren van de immuniteit tegen ziekte om te beginnen, bieden ochtenddouches ook een uitstekende ondeugd om bestaande verkoudheid of hoest te verlichten.

In een dergelijke toestand kunnen slijm en slijm zich ‘s nachts ophopen in de keel en borst, wat zorgt voor een ongemakkelijke ochtendervaring met een zere keel en aanhoudende hoest.

Met een warme ochtenddouche zal de stoom die vrijkomt deze ongewenste stoffen losmaken en helpen om je sinussen te zuiveren en je in staat te stellen je in zeer korte tijd veel comfortabeler te voelen.

Voor het allerbeste effect kunt u genieten van een aromatherapiedouche met het gebruik van geparfumeerde douchegels en eucalyptusoliën, geaccentueerd door de volledige dekking van een modern douchesysteem.

5. Verhoogde energie

Waarschijnlijk de meest eenvoudige reden op de lijst. Ochtenddouches zijn voor velen een voorkeurskeuze vanwege het gevoel van verjonging dat ze bieden.

Al met al leveren ze de perfecte verfrissende energieboost om je dag een kickstart te geven en je serieus voor te bereiden op alle taken die voor je liggen.

6. Ontdoet het lichaam van gifstoffen

Een veelheid aan gifstoffen komt uit de huid terwijl we ‘s nachts zweten tijdens het slapen. En diezelfde gifstoffen kunnen zich zelfs vormen terwijl u zich bijvoorbeeld ontspant in de omgeving van een hoge temperatuur in een badkuip.

Ochtenddouches zijn een ideale ondeugd om deze weg te spoelen en zo het lichaam van gifstoffen te ontdoen.

7. Betere conditie van haar en hoofdhuid

Door regelmatig ‘s ochtends te douchen, merk je een verbetering in de conditie van je haar en hoofdhuid.

Als u te maken heeft met een extreem vette hoofdhuid en haar, zal zelfs een avonddouche niet voorkomen dat de gebieden de volgende ochtend enigszins vettig blijven.

Het nemen van frequente ochtenddouches is een voor de hand liggende maar onfeilbare methode om dit probleem te ontwijken of in te perken.

8. Ontspanning van spierpijn

Man die onder de douche staat en shampoo op gele spons giet

Elke knagende spierpijn of pijn kan aanzienlijk worden verlicht door een ochtenddouche te nemen, waardoor uiteindelijk het lichaam wordt ontspannen en een comfortabele fysieke toestand wordt bereikt.

In wezen kunnen ochtenddouches u helpen om u veel minder gespannen te voelen, zowel vanuit mentaal als fysiek perspectief, en biedt de perfecte basis om de komende dag vanuit uw eigen douchewand aan te vallen.

9. Verhoogde vruchtbaarheid

Het zal je misschien verbazen te horen dat ochtendbuien in verband zijn gebracht met verhoogde vruchtbaarheidsniveaus bij de mannelijke bevolking.

Dus als paren moeite hebben om zwanger te worden, of zelfs maar vooruit plannen om zwanger te worden, is het de moeite waard dat de man zich overgeeft aan frequente ochtenddouches om de potentiële positieve effecten te vergaren.

Nogmaals, koude douches kunnen in dit opzicht bijzonder nuttig zijn. Het koude water kan testosteron aanwakkeren, en wat nog belangrijker is, onderzoek wijst uit dat de productie van mannelijke zaadcellen dramatisch is verbeterd na slechts een week van koude ochtenddouches.

Neem contact op met Big Bathroom Shop

Om meer te weten te komen over de voordelen van ochtenddouches, of voor meer informatie over het debat over douches versus baden en nog veel meer, raadpleegt u de volledige blog van Big Bathroom Shop.

Of aarzel niet om contact op te nemen met ons vriendelijke team als je dat liever hebt. U kunt uw mening achterlaten in de opmerkingen hieronder, of neem contact met ons op via Instagram, Twitter of Facebook.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Dominiquevereecke
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart