Ontwerptips voor elke levensfase

Niet elke levensfase is van toepassing op je eigen reis, maar elk leven gaat door veranderingen: carrières, relaties, gezinnen en onvermijdelijk leeftijd. Verandering kan moeilijk zijn, maar het ontwerpen van uw persoonlijke ruimtes om het beste van elke fase te benadrukken, kan het gemakkelijker maken. Als je het een leuk idee vindt om te leren hoe je verandering met heel je hart kunt omarmen, vind je deze tips misschien nuttig.

Badkamerontwerptips voor de eerste plaats

In je eentje verhuizen kan zowel opwindend als beangstigend zijn. Voor de eerste keer heb jij de touwtjes in handen en als het gaat om het ontwerpen van je ruimte en er zijn geen regels die je moet volgen, behalve om het je eigen te maken! Je hebt waarschijnlijk een krap budget tijdens deze levensfase, dus design draait om wat je je kunt veroorloven. Gerecycleerde en geüpcyclede elementen, hand-me-downs en antiekwinkelvondsten zijn geweldige opties. Verander je oude babycommode in een opbergkast, herkader een oude spiegel, voeg een nieuwe verflaag toe – je snapt het idee (lees 6 tips voor het opnemen van een vintage sfeer). En laten we eerlijk zijn, in deze fase van je leven ben je bezig met volwassen worden, wat een moeilijke taak is om onder de knie te krijgen. Wanneer u het zich kunt veroorloven om uit te geven aan updates van het badkamerontwerp, kiest u onderhoudsarme armaturen, zodat u kunt voorkomen dat u uw vrije tijd besteedt aan het schrobben van schimmel en meeldauw uit de douche.

Badkamerontwerptips voor gedeelde ruimtes

Of het nu een huisgenoot of een partner is, het delen van uw persoonlijke ruimte kan een uitdaging zijn. In dit stadium moet het ontwerp rekening houden met deze uitdagingen en de functionaliteit verbeteren. Op kleur afgestemde opbergoplossingen, verschillende soorten verlichting en dubbele wastafels zijn je vriend. En als u samenwoont met iemand wiens ontwerpesthetiek uw tegenpool is, overweeg dan opties die elementen van ieders persoonlijkheid en stijl combineren. Combineer bijvoorbeeld strak glas en zachte stoffen, of rustieke houten vloeren met een delicate kroonluchter, voor een eclectisch ontwerp dat helemaal van jou is (lees 5 tips voor het delen van een badkamer).

Wortels planten Badkamer ontwerptips

We komen allemaal op verschillende momenten tot onze recht. Sommigen van ons weten al op jonge leeftijd precies wat onze stijl is, terwijl de ontwerpvoorkeuren van anderen in de loop der jaren evolueren (Lees 6 manieren om je ware ontwerpstijl te ontdekken). Of het nu gaat om een ​​huwelijk, een groeiend gezin of een nieuwe carrière, op een gegeven moment ben je misschien klaar voor een grotere ruimte en een meer ‘volwassen’ esthetiek. Wanneer je klaar bent om je wortels te vestigen en opnieuw te ontwerpen voor deze fase van je leven, houd dan rekening met je reis. Ben je weggegaan van familie en vrienden die misschien op bezoek komen? Misschien is het tijd om eens na te denken over een gastenbadkamer. In je hoofdbadkamer kun je misschien een beetje uitgeven – misschien op één element dat het decor vormt voor je ruimte of materialen van hogere kwaliteit die de tand des tijds zullen doorstaan. Kies tijdloos boven trendy voor je belangrijkste armaturen – metrotegels, hardhout en graniet zijn allemaal geweldige opties – en voeg handdoeken en decor toe die in de loop van de tijd gemakkelijk kunnen worden bijgewerkt.

Tips voor het verkleinen van badkamerontwerp

Dat grote huis met alle badkamers was geweldig, maar na jaren van werken om het onderhoud bij te houden, kan een nieuwe levensverandering het verlangen naar minder spullen met zich meebrengen. Inkrimping wordt traditioneel gedegradeerd tot “lege nesters” wiens kinderen zijn opgegroeid en zijn verhuisd. Maar minimalisme is een groeiende trend onder jongere generaties die liever kleinere ruimtes huren of bezitten in een poging zich te concentreren op ervaringen boven dingen en hun leven te verbeteren. Of je nu een klein huis ontwerpt of een kleinschalige badkamer verbouwt, er zijn tal van ontwerptrucs die de overgang van groot naar klein minder abrupt kunnen maken. Concentreer u op de essentie en voeg opslagruimte toe in de vorm van open planken en geweven manden om uw ruimte vrij van rommel te houden. Verander het bad in een inloopdouche voor extra functionaliteit en om uw ruimte groter te laten lijken.

Gouden jaren badkamerontwerptips

Van alle mogelijke veranderingen in het leven is veroudering de enige die niemand van ons kan vermijden. Maar in tegenstelling tot de generaties daarvoor, leven senioren niet alleen langer, ze leiden ook een productief leven. We gaan met pensioen, blijven thuis en dragen veel langer dan ooit bij aan onze gemeenschappen. Dit is waarschijnlijk de reden waarom veroudering op zijn plaats een groeiende trend blijft: 87% van de volwassenen 65+ willen in hun huidige huis blijven als ze ouder worden, volgens AARP.

In deze levensfase is design traditioneel gericht op veiligheid en comfort. Maar bij Re-Bath geloven we dat veiligheid niet ten koste hoeft te gaan van mooi design. Zoek naar universeel design en naadloze toegankelijkheidsopties zoals inloopdouches. Deze trend is vooral functioneel voor mensen met beperkte mobiliteit, en hun gestroomlijnde ontwerp en verscheidenheid aan mogelijke voetafdrukken maken ze gemakkelijk te integreren in elke ontwerpesthetiek, van traditioneel tot eigentijds. Het toevoegen van naadloze accessoires zoals een handgreep, een douchezitje en ingebouwde planken zorgen voor extra veiligheid en comfort. Lees 6 manieren om veiligheid in een verbluffend ontwerp te stoppen.

Ervaar of bereid je je voor op een eigen levensverandering? Plan vandaag nog een gratis ontwerpadvies in huis voor ideeën die u kunnen helpen het met stijl te omarmen!

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Dominiquevereecke
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart